Nekaj zanimivosti o meni

Kot si že lahko prebral/a, sem Zala. Stara sem dvajset let in študiram v Ljubljani, ampak sploh ne nič v smeri pisanja. Kam me bo pot zanesla v prihodnosti, pa bomo še videli.

Na prvi strani sem že omenila, da rada pišem, predvsem pa se ukvarjam s pisanjem krajših zgodb. Imam res veliko domišljijo in vedno znova dobivam ideje, kakšno zgodbo bo nosil posamezni junak, koga bo spoznal in kako bo to vplivalo na njegovo prihodnost. Vesela sem vsakega bralca in vseh komentarjev, saj mi dajo nov zagon za pisanje.

Kuhanje in peka pa sta prav tako moje velika strast in že od nekdaj obožujem raziskovanje raznih receptov, sploh če se moram pri tem preizkusiti v čem novem. Največ mojih kuharskih dogodivščin objavim na instagramu @zalinopero, kjer lahko preveriš, kaj vse sem do sedaj že ustvarila. Sicer se bolj ali manj zdi, da se znajdem le v slaščičarskih vodah, a znam vseeno skuhati tudi marsikaj, kar velja za slano jed. Kuhinja je tako res moj najljubši prostor v hiši, takoj za mojo sobo, a se obe odlično dopolnjujeta. V kuhinji ustvarim kakšen posladek, ki mi nato da energijo, da v svoji sobi domišljijo izlijem na papir :).

Poleg zgodb pa lahko na mojem blogu najdeš tudi besedila o potovanjih, ki sem jih doživela. Rada raziskujem nove kraje, spoznavam njihovo kulturo in preizkusim kakšno njihovo tradicionalno jed. Z veseljem pa na objavo dodam tudi fotografije, ki sem jih posnela ter tako poskušam pričarati še malo več potovalnega utripa.

Santorini
Barcelona
Barcelos (Portugalska)

Če ti najprej zaupam nekaj “osnovnih” zanimivosti o meni, potem sem zagotovo spada moja najljubša barva, žival, letni čas in podobno. Torej, moja najljubša barva je oranžna, čeprav v bistvu niti ne vem zakaj. Zdi se mi taka polna energije in sijoča, a kljub temu v moji omari ne najdeš niti enega kosa takšne barve. Včasih so le moji nohtki te barve. Glede živali se ne morem nikakor odločiti. Ko sem bila mlajša sem oboževala zebre, edini razlog za to pa je bil, da se mi je kot otroku zdelo zanimivo, da se ime neke živali začne na isto črko kot moje ime. Danes se mi to zdi prav smešno, čeprav sem to nekoč jemala kot zelo resno stvar. Zadnje čase pa se mi najbolj lušne živali zdijo pingvini in opice, ki bi jih v živalskem vrtu lahko opazovala ves čas. Ne morem reči, da imam rada vse letne čase, ker precej bolj uživam v tistem toplem delu leta kot pa v času kap, šalov in rokavic. A verjamem, da ima vsak letni čas svoje čare, ki jih moramo doživeti. Naj pa omenim še mojo najljubšo številko. To je 8. Tudi pri tem nimam ravno pametne razlage, a mi vendarle velikokrat prinese srečo. Poleg tega pa imam tudi tatu v podobni obliki, sicer gre v resnici za znak neskončnosti, a nekateri pravijo drugače. Kakorkoli, meni pomeni veliko, vsak pa stvari vidi po svoje :).

Vseeno lahko o sebi povem še kakšno malenkost več. Morda je sicer kar očitno, a obožujem tudi branje. Že od malega so knjige moje dobre prijateljice in včasih sploh ne morem odstraniti glave od vseh črk in besed, ki predstavljajo most v nek drug svet. Še toliko bolje je, če se lahko s književnimi junaki poistovetim in se izgubim v njihovi zgodbi.

Poleg knjige pa se najbolje prileže polna skodelica kave oziroma mojih pet minut v vsakem dnevu. Ne samo kava, tudi skodelice naredijo pitje veliko bolj zanimive. Zaenkrat imam tri skodelice in vsak dan uporabim drugo za preprosto popestritev v dnevu. Čisto malo je potrebno, za dober začetek dneva.

No, pri meni se dan začne že zgodaj, saj sem precej bolj jutranja oseba kot pa nočna ptica. Večino stvari najraje naredim zjutraj, saj imam takrat največ energije in motivacije za delo. Hkrati pa to pomeni, da sem zvečer zelo hitro zaspana, branje pa me še toliko hitreje uspava.

Če me želiš spremljati tudi na instagramu, me poišči pod imenom @zalinopero in odkril boš še kaj zanimivega.

To je bilo nekaj malenkost o meni, avtorici tega bloga, tebi pa se zahvaljujem, ker si ga obiskal. Upam, da ti je kakšna stvar všeč.

Uživaj in pozdravček

Zala 🙂